Most boldog vagy?

Blog boldogság

A legkedvesebb 3 szó, s a legkedvesebb kérdés. Ezt a 3,5 éves fiam kérdezi tőlem napjában százszor. 🙂 Tudom, fontos neki, hogy boldog legyek, és örülök, hogy boldognak akar látni, és tesz is ezért. Mindent és bármit, amit egy ilyen pici manó meg tud tenni. Ölel és puszil, fogja a kezem és simogat, azt mondja hallani akarja ahogy nevetek, mert ez őt is boldoggá teszi. ITT ÉS MOST. Mert a gyermekek még igazán képesek az „itt és mostra”, sőt minél fiatalabbak, annál inkább élnek e csodás létezésben. Mondd, miért halványodik ez a képességünk felnőttként?

„A boldogság valóban olyan, mint a mézesmadzag: mindig a szemünk előtt van, de sosem érjük el.”

Lewis Howes

Mire felnőtté válunk, legtöbbször már csak keressük a boldogságot, sokan az életük fő céljává avanzsálják a „boldognak lenni”-t. Ha megkérdezzük az embereket – vagy épp saját magunkat -, hogy boldognak érzik-e magukat, leginkább a következőképp kezdik a válaszaikat: „Majd akkor leszek boldog, ha…” vagy „Életemben akkor voltam a legboldogabb, amikor…” Vagyis, ezáltal a jövőbe és a múltba repítik a boldogságot, s leginkább egy-egy konkrét, nagyobb eseményhez kötik.
Hogy is van ez? Mi a helyzet a mosttal?
Tudod mit? Próbáld meg és adj esélyt a MÁNAK! Adj esélyt magadnak minden egyes nap meglátni valami jót, megélni és átélni valami olyat, ami motivál, feltölt és erőt ad a holnaphoz. Pont ilyen az ölelés, egy lopott puszi, a nevetés és nevettetés, a simogatás. De ilyen lehet a kék ég, a napsütés, egy jó beszélgetés, egy életmentő kávé, a folyamatos zöld lámpa, amikor épp sietünk valahová és még lehetne sorolni az észre nem vett jó dolgokat. Szóval, nincs más teendőd, csak annyi, hogy a múlt és jövő mellett, adj esélyt a mának is, hogy boldoggá tegyen téged. S, mivel valójában a boldogság – a szakemberek álláspontja szerint is – egy folyamat, és biztos vagyok benne, hogy mindannyian hosszútávon szeretnénk azt megélni és fenntartani, így, ha minden MA érzel egy kis jót, garantált a jövőbeli boldogság. 🙂