Blog

A személyiségfejlődés elsődleges színtere a család. A szülő-gyermek kapcsolat által, annak harmóniája segítségével alakul ki a gyermekben az ősbizalom a világ, s annak minden összetevője felé.

Tovább

Ahhoz, hogy párkapcsolatod jól működő legyen, sokat kell tenni, ha úgy tetszik dolgozni nap, mint nap. Ám az apró, napi energia ráfordítás mellett, jó, ha tudatosan törekszel néhány olyan dologra, melyek hosszútávon megalapozhátják párkapcsolatod harmóniáját. Íme 3+1 dolog, amit érdemes NEM figyelmen kívül hagyni!

Tovább

Habár a párkapcsolat két ember közös útját jelenti, nem feledhető, hogy mindannyian önálló személyként, különböző szerepekben állunk helyt: gyermekek és unokák vagyunk, munkahelyünk kiváló dolgozói, anyák és apák, barátok és kollégák, szerető háziállatok gazdái és még sorolhatnánk, hogy mennyi szerepünk létezik életünk során. De szerencsés esetben főszerepünk társnak lenni. S, mint társ, óhatatlan a szembesülés azzal a történéssel, hogy párunkat komoly érzelmi veszteség éri. Természetes, hogy ez közvetve minket is érint érzelmileg, mégis ezen élethelyzetekben társunk fő támaszává avanzsál bennünket a sors.

Tovább

Sok pártól lehet hallani a következőket: ” Nekünk nincsenek vitáink!” vagy “Mi nem szoktunk veszekedni!” Bizony, ezek valóban valós kijelentések, bár érdemes ezeket inkább úgy értelmezni, hogy az adott párnak jó módszereik vannak arra, hogy hogyan kezeljék a kettejük közötti vélemény különbségeket. Ez a téma egy külön cikket is megér, viszont úgy gondolom, ha TE kedves olvasó, sok olyan ütközeten vagy túl, ami nyomot hagyott benned, ami után sértettnek érezted magad vagy akár a megbántottság a mai napig is benned van, mert nem történt meg a megfelelő lezárás, akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, hogy a jövőben a kapcsolatod javára fordíthasd a benne olvasottakat.

Tovább

Tippek a hosszútávú párkapcsolati harmóniához

A párkapcsolat hajnalán, a mámor kellős közepén a kérdés, hogy igazán jól szeretjük-e a másikat, fel sem merül, hisz csak az együtt töltött idő számít. Majd, ahogy telnek a hónapok és elsuhan néhány közös év, a felfokozott érzelmek picit mindig lecsendesülnek. Ez semmiképp nem jelent rosszat, ez a természetes folyamata a kapcsolatoknak. A határtalan szeretet így is megmaradhat, melynek kulcsfontosságú tényezője, hogy tudjuk, miként szeressük a párunkat jól.

Tovább

A legkedvesebb 3 szó, s a legkedvesebb kérdés. Ezt a 3,5 éves fiam kérdezi tőlem napjában százszor. 🙂 Tudom, fontos neki, hogy boldog legyek, és örülök, hogy boldognak akar látni, és tesz is ezért. Mindent és bármit, amit egy ilyen pici manó meg tud tenni. Ölel és puszil, fogja a kezem és simogat, azt mondja hallani akarja ahogy nevetek, mert ez őt is boldoggá teszi. ITT ÉS MOST. Mert a gyermekek még igazán képesek az „itt és mostra”, sőt minél fiatalabbak, annál inkább élnek e csodás létezésben. Mondd, miért halványodik ez a képességünk felnőttként?

Tovább

Kicsit közönyösen hangzik, nem? Olyan bizalmatlanul, idegenkedve, kétkedve vagyis pont úgy, ahogy nagyon sokan a párkapcsolati tanácsadáshoz állnak, még, ha sikerült is a párjuknak meggyőzni őket, hogy jöjjenek el. Mert, hiszen hogy jön ahhoz egy idegen, hogy a magánéletünkben vájkáljon?! Így hát, a kétkedő fél részéről sokszor a fenti mondattal zárul az első ülés.

Tovább
Párkapcsolati problémák?Lásd őket pozitív megvilágításban!

Add meg e-mail címed és töltsd le az ingyenes e-bookot!